ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ






- Το 1966, ο Μίντωφ, Πρωθυπουργός της Μάλτας, αξίωσε από τους Αμερικανούς περισσότερα χρήματα για την παροχή λιμενικών διευκολύνσεων στον Έκτο Στόλο. Οι Αμερικανοί απέρριψαν το αίτημα, οπότε ο Μίντωφ – χωρίς να πτοηθεί από το μέγεθος των «νοικάρηδών» του στράφηκε στους Σοβιετικούς, οι οποίοι με μεγάλη ευχαρίστηση «πλειοδότησαν» για να εισπράξουν τις συγκεκριμένες λιμενικές διευκολύνσεις…Την ίδια περίοδο η Μάλτα έγινε γνωστή για το «βέτο» που όρθωσε έναντι δεκάδων χωρών ματαιώνοντας τη σύναψη διεθνούς συμφωνίας, που απαιτούσε τη συναίνεση όλων….Στην Κύπρο ο Πρόεδρος Τάσος Παπαδόπουλος αντιμετώπισε το 2004 όχι λίγες απειλές , λόγω της στάσης του απέναντι στο αποικιακό σχέδιο Ανάν. Τελικά δεν έγινε τίποτε, το σχέδιο απορρίφθηκε σε σχετικό δημοψήφισμα και ο Πρόεδρος παρέμεινε αλώβητος στη θέση του….

Προ τριετίας – αν δεν κάνω λάθος - ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογκάν είχε προσκληθεί ως ομιλητής στο διεθνές φόρουμ του Νταβός, όμως όταν ανέβαινε στο βήμα του έγινε η υπόδειξη να μην μακρηγορήσει. Τότε ο Ερντογκάν άφησε τους πάντες σύξυλους και αποσύρθηκε, θεωρώντας μειωτική για το αξίωμα και τη χώρα του τη συμπεριφορά του Προεδρείου…Το επεισόδιο δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητο, είχε δε σαν αποτέλεσμα να επιφυλαχθεί στον Τούρκο πρωθυπουργό υποδοχή ήρωα, όταν επέστρεψε στη χώρα του….Στην ιστορία είναι σίγουρο ότι ο ηρωϊσμός και η αξιοπρέπεια ξεχωρίζουν ως πολιτικές συμπεριφορές, , όμως αγνοούμε το κατά πόσο είναι πλειοψηφικές ή μειοψηφικές . Τελευταίο επεισόδιο αξιοπρέπειας και ηρωϊσμού εν καιρώ ειρήνης είναι η περίπτωση της Δεξιάς Κυβέρνησης της Ουγγαρίας, που όμως διερμηνεύει πραγματικά το λαϊκό αίσθημα απέχθειας προς τους σατραπίσκους του ΔΝΤ.Σκέπτομαι πόσο σημαντική θα ήταν η πρωτοβουλία αυτής της χώρας για τη συσπείρωση και συνεργασία όλων των χωρών που απειλούνται από τους διεθνείς τοκογλύφους. Κι ακόμη πόσο ουσιαστικότερη θα ήταν μια τέτοια κίνηση σε σχέση με την παραγοντίστικη και αυτάρεσκη κινητικότητα του δικού μας , Φιλέα Φογκ-Παπανδρέου, που κάνει τον γύρο του κόσμου κάθε 8 ημέρες νομίζοντας ότι κάτι κάνει…..Στην Ουγγαρία αναφέρεται σε άρθρο του ο Γιώργος Δελαστίκ (Ουγγαρία Reloaded 10.9.2010, πηγή ο ιστότοπος ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ POLITICAL REVIEW ) από όπου και το παρακάτω απόσπασμα :
 
 
 «
Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».
Η επίσης γαλλική
«Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.
«
Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»!
Με ιερή αγανάκτηση η
«Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον... τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου!»….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου