ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ


Οι άνθρωποι δεν έχουν το θεό τους :

  

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων(ΟΠ) υποτίθεται ότι υπογράφει σχόλιο, που κατά τα άλλα κάνει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος – ο Γιάννης Παρασκευόπουλος !

Η υπόθεση μυρίζει παραγοντισμό, ανάλογο με αυτόν που εκδηλώθηκε με την συμπεριφορά του Νίκου Χρυσόγελου : Ο οποίος και γνωστοποίησε προς κάθε κατεύθυνση τη συμμαχία των ΟΠ με τον Καμίνη στο Δήμο της Αθήνας, πολύ πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση από τους ΟΠ ! Και ο οποίος δεν υπέστη καμία απολύτως κύρωση ή δημόσια αποδοκιμασία για τη συμπεριφορά του !

Παρ’ όλα όμως αυτά, ας ακούσουμε το σχόλιο του ΓΠ :

 

 

"Δε μας εκπλήσσει που ο πρωθυπουργός εκφράζει την οικουμενική επιδίωξη του  χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, να προωθήσει λογικές δημοψηφίσματος   

κεντρικής πολιτικής στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση: δύσκολα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από τα κόμματα που απέτυχαν δραματικά να δώσουν χώρο στην τοπική δημοκρατία. Η πρόκληση για τις εκλογές του Νοεμβρίου είναι, παράλληλα με την οργή των πολιτών, να αναδειχθούν βιώσιμες τοπικές απαντήσεις για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, και να τεθούν οι βάσεις για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, στηριγμένο πρώτα από όλα στην αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών, όπου η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει ζωτικό ρόλο"

.

 

Ένθερμη λίαν η δήλωσις του ΓΠ, όμως η υπέρ αυτοδιοίκησης συνηγορία του ίδιου και των όποιων ΟΠ , ελάχιστα θα ακουσθεί σε ένα συνασπισμό δομημένο ειδικά για τη κατασκευή συναινέσεων στις πολιτικές ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ .

Εξ άλλου το μεγάλο ζήτημα έγκειται στο κατά πόσο το πλαίσιο

«ΔΝΤ και εξαρτημένων δυνάμεων», θα αφήσει περιθώρια για πολιτικές ποιότητας ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος.Γιατί είναι βέβαιο ότι η οποιαδήποτε «αυτοδιοικητική προσέγγιση»

θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις πολιτικές υποβάθμισης της ποιότητας ζωής ή παράδοσής τους στην διάκριση των μεγαλοεπενδυτών, που επιχειρεί να προσελκύσει η κυβέρνηση…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου