ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Σ.Π.Α.Υ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗ ΣΠΑΕΙ…..



Υπάρχει εδώ και δύο δεκαετίες, σαν ένα είδος διαδημοτικής συνεργασίας των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που περιβάλλουν τον Υμηττό. Είναι ο Σ.Π.Α.Υ(Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάδειξης του Υμηττού), που θα όφειλε να σπεύδει αλλά προτίμησε να σπεύδει βραδέως για το βουνό που ορθώνεται μεταξύ της Αθήνας και του κάμπου των Μεσογείων. Το βουνό που σύμφωνα με μια παροιμιώδη έκφραση του ιστορικού Δημ. Καμπούρογλου, «χώριζε τον κόσμο του πνεύματος από τον κόσμο του οινοπνεύματος» - όταν η αμπελουργία και η οινοποιία στα Μεσόγεια έσφυζαν από ζωή….

Ο ΣΠΑΥ λοιπόν έπρεπε να προωθήσει μια συνολική διαχείριση του Υμηττού, να περιφρουρήσει την αρτιότητά του από διάφορες καταπατήσεις, να ξωπετάξει διάφορες κεραίες και άλλες παράταιρες εγκαταστάσεις στο βουνό, να αρνηθεί σθεναρά τον κατακερματισμό του δασικού χώρου από την παρανοϊκή και ιδιοτελή οδοποιία. Θα έπρεπε να εργαστεί για να κάνει αυτό το χώρο
«Κιβωτό της φύσης», προορισμό ποιοτικής αναψυχής, πεδίο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πρωτοβάθμιας οικείωσης με την ορειβασία. Δεν έκανε όμως παρά ελάχιστα, έτσι ώστε η πρόσκληση που απευθύνει στους πολίτες για ένα (ξε)βοτάνισμα της νότιας περιοχής του να ηχεί σαν ειρωνεία. Ή σαν προεκλογικό χάπενινγκ, που θα δώσει γήπεδο για ευκαιριακές κοινοτυπίες και «πρασινάδες»….

Εμείς όμως ας κάνουμε κάποιες άλλες εκτιμήσεις , ας μην φερθούμε καχύποπτα.

Χωρίς βεβαίως να παραλείψουμε να πούμε στους συμπαθείς εθελοντές και τις άλλες «προοδευτικές δυνάμεις» της εταιρείας COSMOTE που κάνει ένα sponsoring(χορηγία), ότι τα (ξε)βοτανίσματα είναι απείρως προτιμότερο και καλύτερο να γίνονται στις αρχές και όχι στο τέλος του καλοκαιριού. Γιατί έτσι εξαλείφουν σε ένα κρίσιμο χρόνο την ύλη (ξερά αγριόχορτα) που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιές…
Ιδού όμως η ανακοίνωση που μας τη ΣΠΑΕΙ….

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΠΑΥ - COSMOTE
Εθελοντικό βοτάνισμα στην Αιξωνή Γλυφάδας

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010, ώρα 9.00, ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) σε συνεργασία με εθελοντές, εργαζόμενους της COSMOTE, καθώς και μέλη Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας από τη Γλυφάδα και άλλους Δήμους, πραγματοποιούν βοτάνισμα (αφαίρεση βλαβερών αγριόχορτων) στην αναδασωμένη έκταση της Αιξωνής Γλυφάδας.
Η συγκεκριμένη εργασία αποσκοπεί τόσο στην ομαλή ανάπτυξη των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν το 2009, όσο και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του δάσους.Πέραν της συμμετοχής των εθελοντών-εργαζομένων της στην προαναφερθείσα δράση, η COSMOTE, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, υποστηρίζει οικονομικά τη φροντίδα της αναδασωμένης έκτασης, το πότισμα, τη λίπανση των δενδρυλλίων καθώς και τη μελλοντική συντήρησή τους.Ως σημείο συνάντησης των εθελοντών έχει οριστεί η οδός Δαβάκη στο ύψος του παλιού λατομείου της Αιξωνής.

 

Για το Γραφείο Τύπου  του ΣΠΑΥ Φλοράν Σελάϋ (6974367821) Τηλ: 210.7650413

E-mail:
press@spay.gr